КНИГИ             АВТОРИ            ТЕКСТОВЕЕлена Назърова


Елена Назърова (р. 1998) /elenka nana/ е български художник, чиято практика комбинира различни визуални медии с цел да изследва и подчертава човечеството в основата на различни съвременни обществени контексти. От 2016 г., след като завършва Националното училище за приложни изкуства „Св. Лука“ в София, Елена работи като творец на свободна практика. 

Развивайки своя личен артистичен подход, Еленка има зад гърба си 4 самостоятелни изложби в София и участия в множество групови такива с произведения, показвани в културни центрове като „Гьоте-Институт“; „Национален дворец на културата“; „Софийска градска библиотека“, Галерия „Райко Алексиев“, Credo Bonum Gallery & Foundation в София и др.

Автор е на арт-книгите: Vaisakha (2017) и Triumph of Empathy (2018), които през 2020 г. стават част от колекцията от фотокниги на Мартин Пар, съхранявани в галерия TATE, Лондон. Елена е и бивш резидент-художник на студио за съвременно изкуство Le Laboratoire De La Creation в Париж (септември 2019 – март 2020), откъдето се заформя и проектът Townsmen, който авторката продължава да развива и днес.


Книги


Vaisakha

Townsmen

︎

elenanazarova.bg@gmail.com
︎elenka.nazarov
elenkanana.wordpress.com

tirazhbooks@gmail.com