КНИГИ             АВТОРИ            ТЕКСТОВЕ

First Line
Aндреа Попйорданова


︎

2021
Тираж: 120
136 стр.
20 х 27 см
София


„По отношение на имотите по морето е необходимо да се направят няколко важни уточнения. [...] Съществена разлика има между имот с морска гледка и имот на първа линия. Терминът „първа линия“ означава, че сградата е построена в непосредствена близост до плажната ивица и няма никакви други постройки между сградата и морето, така че нищо не пречи на прекия морски изглед, от който и да е етаж на сградата.“ (Bulgarian Property Services)

„Първа линия“ е поредица от рисунки и книга, които използват разходката като метод за опознаване на едно място и по-близкото, диретно вглеждане в него. Главен фокус в тях е отсечката от северния до южния край на залива на Слънчев бряг, като движението протича само по бреговата ивица.

Книгата е въображаем туристически пътеводител, фокусиран върху различни елементи от пейзажа в маршрута и в реда, в който се появяват по време на разходката. Взети заедно, всички обекти и детайли от пейзажа създават своеобразен „музей“ на открито, изграден от популярни образи на „идеалната“ почивка, материализирани на една крайбрежна ивица.tirazhbooks@gmail.com