КНИГИ             АВТОРИ            ТЕКСТОВЕТИРАЖ


е физическа и онлайн колекция за независими артистични издания от художествената сцена в България. Зад нейното създаване стоят галерия КО-ОП и платформа ТИ-РЕ. „Тираж“ е растяща колекция, която постоянно е допълвана и разгръщана като съдържание. 

Първата изложба с начална селекция от близо 45 издания бе представена в галерия КО-ОП през юни 2022 г.

Платформата документира зинове, арт и фото книги, комикси и други експерименти в книжна форма. Повечето от тях са в ограничен, изчерпан или неосъществен все още тираж.

Целта на „Тираж“ е да съхрани и показва тези издания, както и да отразява процесите в местната художествена сцена. Провеждането на дискусии и създаването на изследователски текстове, свързани с темата за независимите артистични книжни издания, е ключово за проекта.


ДОСТЪП ДО КОЛЕКЦИЯТА


Периодично организираме отворени врати на колекцията, по време на които изданията могат да бъдат разгледани от всеки, без предварително записване.

Следете ни в социалните мрежи, за да научите кога е най-близката дата!

ДАРЕНИЕ


Тираж е инициатива за колекциониране и архивиране на независими артистични издания в малки тиражи. Ако имате интерес да ни покажете или да ни дарите ваше издание, можете да се свържете с нас на нашия имейл. Ние ще се постараем да ви дадем обратна връзка възможно най-скоро.

ЕКИП

Андреа Попйорданова,
Васил Владимиров,
Виктория Стайкова,
Мила Янева-Табакова


КОНТАКТИ
tirazh-books@gmail.com
@tirazh.books
fb: tirazh-books
tirazhbooks@gmail.com